Mijn burnout verhaal

Ik weet het nog goed. Augustus 2011, ik ga lunchen op het werk. Het is een drukke dag. Niet extreem maar ik heb behoefte aan een pauze. Ik zit te lunchen en iemand stelt mij een werkvraag. Ik zeg nu even niet, ik ben aan het lunchen. De vrager herhaalt de vraag. Ik zeg: nu even niet. Ik ben aan het lunchen. De vrager doet nog een poging. Ik begin te huilen, heel hard. Vervolgens ga ik hyperventileren. Ik heb geen idee meer waar ik ben, wie er bij mij is. Uiteindelijk word ik door collega’s naar huis gebracht, niet meer in staat om te denken en volledig overstuur. Ik had het gevoel alsof ik in 1 klap de volledige regie over mijn leven kwijt was en had geen idee wat te doen.

Ik ga op zoek naar een oplossing. Ik ben immers een oplossingsgericht persoon. Ik lees alles wat los en vast zit over burn-out, overspannen zijn. Overal lees ik dat je hulp moet zoeken, dat het een periode is die voorbij gaat, waar je doorheen moet en dan wordt alles beter. Dan is het ergens goed voor. Het werd een enorme zoektocht langs therapieën, boeken etc. op zoek naar HET antwoord. Tot mijn grote frustratie en ergernis kwam HET antwoord niet.

Ik heb in deze periode wel veel mooie en bijzondere mensen ontmoet die allemaal een beetje hebben bijgedragen aan mijn herstel en die ik op deze plek nogmaals wil bedanken:

  • Carin vinke; http://praktijkvinke.nl/therapeut/ dank je wel dat je bij me kon zijn in het donkerste en me geleerd hebt dat er zoveel meer kleur is tussen zwart en wit.
  • Nathalie Pereg; http://www.pereg.nl/nl/ dank je wel dat je me de ontspannen werking van mediteren, visualiseren en masseren hebt laten ontdekken
  • M.J. van Mortel; bedankt voor alle inzichten, EMDR en je standvastigheid.
  • Kobie kooistral; http://kobiekooistra.nl/ bedankt voor het helpen helder krijgen van mijn levensdoelen. Thuis pas nog steeds bij mij.
  • Anne Boerrigter; http://www.zoveelzonlicht.nl/ bedankt voor je ZIJN. Dat ik welkom ben, er mag zijn en ik kan stromen met Reiki.
  • Carolien van Dijk; http://www.mensendieckcentrum.nl Bedankt voor je rust en het me in contact brengen met mijn lijf.
  • Ook wil ik heel graag mijn familie Nettie, Peter, Robin, Lesanka, Liska en Tess bedanken dat ze er zijn en dat we er altijd voor elkaar zijn.
  • Kim, Derya, Hélène, Judith en Zlata bedankt! Jullie waren er en zijn er nog steeds en dat is rijkdom.
  • Jeroen Jij leert me elke dag wat onvoorwaardelijke liefde is. Dank je wel.